Plagues de xinxes: un problema a combatre

20/03/2017

Fa ja una dècada que les xinxes han tornat a estar presents en les nostres vides. Des que es va eradicar a Europa a mitjan segle passat, aquest insecte va tornar aprofitant el trànsit de les persones i la globalització dels estris. En l’actualitat...

Xinxes

Fa ja una dècada que les xinxes han tornat a estar presents en les nostres vides. Des que es va eradicar a Europa a mitjan segle passat, aquest insecte va tornar aprofitant el trànsit de les persones i la globalització dels estris. En l’actualitat, es fa indispensable tenir consciència dels seus efectes nocius i de la necessitat de l’eradicació de les plagues de xinxes.

Els seus amagatalls són els matalassos, coixins, llits, tauletes de nit, motllures, somiers, armaris, sofàs, cadires i fins i tot en el cablejat elèctric, sòcol, tapajuntes o portes.

Hem de puntualitzar que la infestació de xinxes no tenen cap relació amb la higiene i es poden trobar en llocs nets. Tampoc transmeten malalties.

La dificultat de detecció, eradicació i ressorgiment d’aquesta plaga fa imprescindible que les persones tinguem informació per detectar la plaga de xinxes i una vegada localitzada, siguem conscients que la intervenció de professionals és l’arma més eficaç per a la seva eradicació.

Una de les proves més evidents són les picades que es poden confondre amb la d’un mosquit, puça, paparres, aranya o qualsevol altre insecte. La presència de petites taques i restes de sangs en els llençols és un senyal evident de l’existència d’aquest petit insecte de color marró vermellós, de forma ovalada i amb sis potes.

Per combatre les plagues no és suficient amb utilitzar insecticides o productes d’ús domèstic i requereixen la intervenció de professionals que recorren als tractaments químics més eficaços, com la calor seca, l’humit, el fred, entre altres. També mètodes per aspiració, paranys adhesius i fins i tot la utilització de gossos ensinistrats que detecten la presència de xinxes.

Una desinfecció total amb rentada de la roba a més de 60º i el tractament d’estris seran imprescindibles per aconseguir l’objectiu d’eradicació de la plaga.

Sanbel Neteges podem facilitar-li els professionals que eliminaran la seva plaga de xinxes, amb tot l’assessorament tècnic, amb la utilització dels productes adequats i amb les garanties d’una intervenció segura i eficaç.